Архив за 18.11.2009

Хоризонтални щори – Класика в жанра

18.11.2009
хоризонтални щорихоризонтални щори
Хоризонталните щори или още познати като венециански са най-разпространеният вид вътрешни щори. Поради своята надеждност, лесна употреба и отлично контролиране на светлината и видимостта се използват както в офиса, така и в дома. Този вид щори са изключително здрави и надеждни, изработени от алуминий Ви осигуряват години наред безпроблемна употреба. Монтират се върху стъклодържателите на дограмата, без да се нарушава цялостта и изолацията на дограмата. Има възможност за фиксиране на щорите, което е много препоръчително и удобно особено за отваряеми прозорци и врати. Съществуват два варианта за фиксиране, чрез фиксатори (долни държащи) и чрез т.нар странично водене.
хоризонтални щорихоризонтални щори
        Фиксатори                                  Странично Водене
    При първия вариант се застопорява само долната греда и за да се вдигне щората трябва да се откачи гредата от фиксаторите, което създава известно неудобство. При втория вариант „странично водене” в двата края на щората през всеки ламел се прокарва корда, която се обтяга и застопорява за долния стъклодържател на дограмата. При този вариант щората може да се вдига без да се налага нищо да се откача и да е постоянно прилепнала към дограмата.

Както преди, така и сега със своята надеждност и практичност хоризонталните щори остават незаменим елемент от интериора на дома и офиса!